Marketing de Succes prin www.TopMarketing.ro

Povestea metalelor – Dragoste la prima vedere.

Nu ai ghicit! 😀

Această poveste nu e despre metalele prețioase, care stârnesc, probabil, <<dragoste la prima vedere>> ci … despre profilele metalice folosite in construcțiile și amenajările de gips-carton (pereți, plafoane, nișe, compartimentări în spații profesionale și rezidențiale). 👍

Și alegerea acestei teme nu e deloc întâmplătoare, deoarece fabrica METAL WORK INDUSTRY (actualmente STEEL BUSINESS PROFILES) a fost primul proiect de suflet din enciclopedia zecilor trăite, realizate și implementate timp de peste 12 ani în cadrul Grupului Menatwork


…După peripețiile din trafic soldate cu un accident oarecum superficial, ajung cu aproape 3 ore întârziere la întâlnirea fixată pentru interviul de angajare. Drumul plin de gropi, șoseaua ca un patinoar cu mormane sticloase de zăpadă; suntem în miezul iernii lui 2008, cu noaptea deja instalată în ianuarie, la ora 18:00 …

Gândurile mi se rostogolesc în continuu. Când pro. Când contra.

Ce mai cauți la interviu?”; „E mult prea departe!”; „Dar poate e fix ce-ți dorești!”;  „Întoarce-te, nu ai nevoie de accidente!”; „Pot fi acei oameni extraordinari!” ; „Dacă nu încerci deja ai pierdut!”….

Așa cum stă frumos omului, mi-am anunțat întârzierea cauzată de neplăcerea din trafic. Înghețată, obosită de gânduri și speriată de accidentul rutier, parchez în fața clădirii impozante din mijlocului câmpului dintre Berceni și Popești Leordeni. 🤯

Afară aproape beznă. Eu cu entuziasm și energie … zero. Toată această întâmplare este un semn, oare? Ce să fie? 🤔

Urc la etaj și în capătul scărilor, biroul Directorului General mă așteaptă cu ușa larg deschisă. O doamnă oarecum mică de statură, sveltă și chip zâmbitor, se ridică și mă întâmpină, aproape îmbrățișându-mă. Ahhh, cât de mult a însemnat pentru mine. O căldură interioară plăcută m-a înviorat și mi-a încurajat sosirea. 🥰

Fermă în voce, politicoasă în exprimare și binevoitoare în atitudine, Directorul General, Monica G., îmi ascultă pățania rutieră, pe care am scurtat-o cât mai mult, ca să fac loc interviului profesional.

Ne întrerupe sosirea unui domn. Într-o ținută smart-casul, se prezintă cu o lejeritate aproape familiară într-o italiană impecabilă, Luigi C. – proprietarul afacerii Menatwork. Declicul conversațional s-a produs instantaneu; reciproc am depășit barierele formale și în următoarele ore ne-am povestit reciproc așteptările.🤩


<<Ce tiraj facem? 1.000 bucăți pentru fiecare catalog.>>

În fiecare din cele 10 broșuri am adus în prim-plan câte o anumită categorie de produse metalice. Iar toate broșurile le-am organizat într-un biblioraft personalizat, pentru a realiza un set complet pentru gama Metalwork:

 • PROFILE metalice pentru sisteme gips-carton;
 • ACCESORII metalice pentru sisteme gips-carton;
 • PROFILE metalice (de tip „T”) pentru plafoane modulare;
 • PROFILE metalice speciale;
 • Profile metalice flexibile pentru executii
  curbe;
 • SPALIERI si TUTORI metalici pentru sisteme de sustinere si palisare viticola;
 • STALPI metalici si CONTRAVANTUIRI pentru sisteme de imprejmuire (garduri);
 • PROFILE metalice pentru panouri termoizolante;
 • TRAPE de acces (pentru inspectia instalatiilor);
 • ACCESORII pentru instalatii electrice.

Eram atât de fericită de prima lucrare relevantă, încât cu nerăbdarea de a atinge coperțile proaspăt imprimate și nevoia de a simți mirosul de cerneală, insistam în continuu la tipografie.

Când sunt gata? E totul în regulă? Când se face livrarea? Ați respectat codul de culoare? Grosimea hârtiei? Vă mai trebuie ceva?

Stress testing! 🙃


Stătusem în fabrică, la liniile de prelucrare, cu mult mai mult timp decât în noul meu birou, al Directorului de Marketing.

Aproape 2 luni am luat pulsul intern al secției de producție ca să-mi însușesc anatomia proiectului, dar și să înțeleg utilitatea fiecărei piese metalice.

Am abandonat de pe o zi pe alta stilul vestimentar cu care eram obișnuită în anterioara postură profesională: tocuri, cămăși scrobite si costume la 2 rânduri de nasturi.

Primul salariu s-a dus pe bocanci, blugi, hanorace, geci vătuite, care nu existau în garderoba mea. Și așa am trecut, zi de zi de zi, pe la linia de producție, stând alături de echipa fabricii.

Într-o hală uriașă, tehnologizată cu niște mașinării puternice, agabaritice și gălăgioase, urmăream cu ochii uimirii cum rola imensă își desfășura tabla lucioasă, se rostogolea și se întindea pe bandă pentru a se supune tăierii și prelucrării robotizate … transformându-se în diferite produse: profile, tije, racorduri, lamele, bride, accesorii fel de fel, atât de necesare în lumea construcțiilor. 

Cine s-ar fi gândit vreodată că un simplu zid de gips-carton, căruia nu-i dai vreodată importanță, are nevoie de atâtea materiale tehnice, fiind de fapt un sistem complex – nu doar o bucată de perete. 🤔

Tot acest studiu perseverent la fața locului, miile de întrebări și răspunsuri schimbate cu minunații oameni prietenoși pe care i-am descoperit la liniile de producție, m-au ajutat să înțeleg desenele tehnice complicate ale produselor metalice și să le trec prin filtrul creativității mele în pagini atractive de prezentare. 🌈

Când tipografia m-a anunțat că mașina cu miile de broșuri este în drum spre Menatwork, eu deja finisam website-ul fabricii, activ și astăzi, din 2008. Chiar dacă în prezent pare cam static, la momentul respectiv a revoluționat prin impactul vizual, buna organizare a gamelor de produse, facilitatea descărcării broșurilor și prezentarea fabricii METALWORK: ca promotor în domeniul său de activitate. 👍

Succesul acestei povești se datorează în primul și în primul rând celor doi oameni, superiorii mei din punct de vedere ierarhic:

 • Monica G. (directorul general) și
 • Luigi C. (proprietarul afacerii),

care mi-au dat tot girul lor de încredere, răbdare și sprijin în integrare, dar cel mai mult a contat libertatea rolului meu în a-mi desăvârși proiectele de creație, indiferent de natura acestora.

Și încă odată mulțumesc lor, pentru acest bogat sac de valori, cu care am crescut profesional și emoțional.

Și DA, a fost ca o dragoste la prima vedere, care mi-a schimbat perspectiva realității către zona cea mai complexă a maturității și m-a propulsat într-un job dinamic și plin de satisfacții fascinante.

Dar semnul accidentului care a fost? A fost numai și numai de bine… De ce? 🙃

Pentru că nu am permis unei întâmplări să mă conducă în direcția negativului. Am mers mai departe. Am promovat un interviu. Și am avut ocazia să-mi exercit potențialul la maxim, poate în cea mai frumoasă perioadă a vieții când am învățat și lecția vieții: “să fii încrezător în tine și în valoarea pe care o poți demonstra cu pasiune, responsabilitate, corectitudine și curaj”.


Hai să te convingi cum marketingul de calitate răzbește peste ani, indiferent de subiect.

Vizitează website-ul realizat în 2008: www.metalwork.ro.

În următoarele ediții, voi continua să-ți împărtășesc povești autentice de succes din portofoliul profesional al studioului TopMarketing.

Și business-ul tău de succes are cu siguranță o poveste care merită să fie cunoscută.

Hai să o dezvăluim împreună, cu bucurie și cu relevanță peste ani.

Corina NIȚU [TUDOROIU]

0728.290.970

office@topmarketing.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *